Prosecco – oblíbený nápoj letních měsíců

Také jste stejně jako my propadli kouzlu Prosecca? Jedná se o lehké šumivé víno s nezaměnitelnou chutí a vůní s ovocným podtónem, které ho předurčují pro horké letní dny.  Je dobré nejen k lehkému obědu, ale i k posezení s přáteli v restauraci, stejně tak jako k víkendovému grilování.

Jeho název je odvozen od názvu vesnice, která je součástí Terstu v severní Itálii, kde se Prosecco hojně vyrábí. A jak chutná nejlépe? Samozřejmě správně nachlazené… Ideální teplota pro Prosecco je mezi 5 až 7 °C, což Vám perfektně udrží stále oblíbenější domácí vinotéka. Přidejte se i Vy k mnoha spokojeným uživatelům chladniček na víno, které Vám zaručí ideální skladování v domácím prostředí.

 

Prosecco

 

Ale zpátky k našemu oblíbenému Proseccu. Hodí se jako lehký přípitek na oslavy, k zahradním rautům, ale stejně tak i ke složitějším kuchařským kreacím a díky své lehkosti i k dezertům. Nejlepší službu Vám však udělá společně s italskou kuchyní – těstoviny, rizoto, saláty i pizza nebo pokrmy s mořskými plody. Jako by tohle jídlo bylo přímo stvořené k popíjení bublavého Prosecca.

 

Prosecco

 

Jeho oblíbenost v poslední době stoupla i díky tomu, že se přidává do spritzu (Aperol Spritz) a dalších osvěžujících koktejlů.

Prosecco je životní styl, který Vás zaručeně dostane – stejně jako nás.